Maak je eigen bodylotion #1

Nieuw recept op de blog! Lees hoe je eenvoudig zelf (vaste) bodylotion kunt maken met informatie over de gebruikte ingrediënten en waar je ze (onverpakt) kunt kopen in Gent: DIY vaste bodylotion & lippenbalsem! 

Op 4 oktober 2015 zond panorama een pakkende reportage uit over schadelijke stoffen in de gangbare cosmeticaproducten die we dagelijks gebruiken. Hormoonverstoorders in bodylotion, cosmetica, babydoekjes, plastic babyflesjes… Ze zitten ongemerkt overal in en dringen door tot in de bloedbaan. Daar kunnen ze de balans en ontwikkeling van ons lichaam verstoren. Het is een bewezen en wereldwijde bedreiging voor de volksgezondheid!

Dit groeiende, schrijnende besef, plus het feit dat deze producten meestal ook nog eens driedubbel verpakt worden (vb: plastieken fles/tube in kartonnen doosje bedekt met plasticfolie), brachten me er uiteindelijk toe zelf te experimenteren met het maken van veiligere verzorgingsproducten.


DIYIn de rubriek Schone Badkamer: afvalvrije haarzorg vinden jullie reeds m’n alternatieven voor shampoo en conditioner.

Telkens wanneer ik voor mezelf een product vervang door een veilig, natuurlijk, en volgens mij doeltreffend alternatief zal ik het hier met jullie delen. Hou dus de blog goed in de gaten voor regelmatige updates.

Benieuwd naar jullie mening, eigen experimenten en ervaringen met diy cosmetica. Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Groetjes,
Schonestadsmeisje Ortja

 

 

 

 


One thought on “Maak je eigen bodylotion #1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s