Gastblog #1: meet SPINK!

12404282_1016222235067271_1954292447_n

Hoi, ik ben Spink.

Dromer, rechtvaardigheidsridder, zoeker, muzikante en tekenares, soms een gevoelige bambi, soms een stoere tijgerin. 34 op dit moment, maar dat durft al eens te variëren.

De wereld raakt me. Mensen raken me.

Hoe we met elkaar omgaan in onze haast onuitspreekbare kwetsbaarheid. Hoe we allemaal probeerders zijn in de grote ontdekking die het leven heet.

Er zijn betere manieren om (samen) te leven dan hoe we het nu doen, denk ik vaak. Daarom teken ik korte filmpjes. In de hoop daartoe bij te dragen.

Misschien is dit het wel…

Voorbije zomer tekende ik in een speelse bui een bloem. Ze zong vrolijk en verkondigde: “Life is short. Be happy.” Sinds enkele maanden voelde ik me vaak zo blij dat ik overal zomaar zin had om luidop te zingen. Niet super luid en niet aan de kassa van de supermarkt ofzo. Eerder als ik fietste en genoot van de zon op mijn huid of de zomer die me omringde. Ik barstte zo van goed gevoel dat het mij langs mijn stembanden leek te willen ontsnappen. De bloem symboliseerde dat, een soort gelukkige vrijheid waarvan ik zo graag wou dat er wat meer was in de wereld.

Ik had het tekenen gefilmd bij wijze van experiment en vond het effect zo leuk dat ik het wilde delen met vrienden. In de hoop hen met een beetje vrolijkheid te besmetten. Tot mijn grote verbazing kreeg ik veel buitengewoon positieve reacties en alles in mij glimlachte: “Misschien is dit het wel…”

Dit is mijn ding. Op dit moment.

Ik geloof dat iedereen een ding heeft. Een talent, een eigenschap, iets waar ze goed in zijn. Iets dat hen energie geeft én waarmee ze een positief verschil kunnen maken in de wereld.

Bij sommigen is dat luisteren, bij anderen is het organiseren, nog anderen poetsen, en ga zo maar door. Het zit soms in de kleinste daden van respect, warmte en begrip.

Bij mij is het tekenfilmpjes maken. Op dit moment.

Leven leer je van elkaar.

Zelf soms struikelend over het leven, leer ik zoveel van anderen. Van mensen dichtbij en veraf. De schoonheid en zuiverheid waarmee iemand omgaat met anderen, of met wat hem of haar overkomt, kan me bijzonder raken en inspireren. Leven leer je niet op de schoolbanken, dat leer je van elkaar. 

Door tekenfilmpjes te maken, wil ik doorgeven wat ik zelf leer. Ik wil anderen aanmoedigen om solidair, duurzaam en bewust (samen) te leven. Ik wil stimuleren om vrij en gelukkig jezelf te zijn.

Want dat is wat ik ondervind: als je leert luisteren naar jouw hart en doet wat goed voelt, volgt geluk vanzelf. En bij wie zich gelukkig voelt, volgt automatisch een soort dankbaarheid en sterke neiging om anderen te helpen. Een mooiere wereld begint bij jezelf, hoewel we onze eigen impact vaak onderschatten.

Wees de vlinder die een storm veroorzaakt.

Ken je die metafoor, dat een vlinderslag een storm kan veroorzaken? Dit beeld uit de chaostheorie vertelt dat een schijnbaar heel kleine gebeurtenis soms voldoende kan zijn om een bestaand evenwicht te doen kantelen, met grote omwentelingen tot gevolg.

Ik ben ervan overtuigd dat elk van ons, met zijn ding, die vlinder kan zijn. Dat je de samenleving positief kan beïnvloeden door hoe je in het leven staat. Wie bijdraagt aan de wereld mét zijn passie, zijn ding, is tot grote dingen in staat, zelfs al zit die passie in iets bijzonder kleins.

Dat is waarom ik deze tekenfilmpjes maak. Telkens wanneer ik zie dat een filmpje veel positieve reacties uitlokt, krijg ik het heel erg warm vanbinnen. Want heel even durf ik dan te geloven, dat ook ik met mijn vleugels een kleine storm veroorzaakt heb. Waardoor de wind heel even een warme richting uitwaaide.


Je kan Spink volgen op:

Facebook &

Instagram


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s