SCHONE NAGELS IN DE VERF?

soy nail polish remover

Schone nagellak?

Nagellak is een van de meest toxische cosmeticaproducten uit heel het arsenaal aan vrouwelijke (en mannelijke 😉 ) make-up! (lees hier een recent artikel uit metronieuws.nl). Daarom gaf ik een paar jaar geleden al m’n lakjes in tientallen blitse kleurtjes weg en herleidde het gebruik ervan tot een minimum. Gelukkig komen er veiligere varianten op de markt zoals de 5-free nagellak.

Wanneer ik bij zeldzame gelegenheid toch zin krijg om m’n nagels in de verf te zetten gebruik ik zelf Priti NYC of Zao .

“PRITI NYC polishes are Vegan, Cruelty free and Gluten free. 
Polishes are free of Toluene, Dibutyl Phthalate, Formaldehyde, Formaldehyde Resin, and Camphor -also free of TPHP , Xylene and Parabens.
all known to be harmful to human health.”
Uiteraard zijn de flesjes maar deels recycleerbaar en is dit geen volledig zero-waste schoonheidsroutine. Meer hierover in toekomstige blogposts over ‘schone’ cosmetica.

Nagellak verwijderen

Wat betreft het verwijderen van nagellak worden we geconfronteerd met hetzelfde dilemma: gevaarlijke, toxische stoffen. Naast de gangbare nagellakremovers bestaan er tegenwoordig ook verschillende milieuvriendelijke(re) versies op de markt zoals bijv.: Priti soy polish remover op basis van soja, maïs en citroengras of Piggy Paint. Deze removers bevatten geen aceton en zijn biologisch afbreekbaar zonder petro-chemische ingrediënten.

Zero-waste?

Om nagellak te verwijderen  hebben we natuurlijk ook wattenbolletjes/schijfjes nodig. Deze belanden in de vuilbak en gezien ik al even geen vuilbak meer bezit, zocht ik een alternatief.

Daar waar het wasbare wattenschijfje zich perfect leent tot verwijderen van make-up etc. leek dit me voor nagellak in eerste instantie niet ideaal. Ik probeerde het toch en tot m’n verbazing werkt het gewoon prima!

Methode:

 1. remover op het wattenrondje
 2. nagellak grondig van nagels wrijven
 3. direct(!) erna wattenrondje wassen met water en zeep
 4. goed uitspoelen
 5. klaar!

Het eindresultaat na verwijderen van twee laagjes rode nagellak aan beide handen kan je zien op de bovenstaande fotostrook:

Na het wassen is er geen spoor nagellak meer te verkennen op het wattenschijfje en kan je dit terug gebruiken voor andere doeleinden.

Let wel: was het zo snel mogelijk uit, dan krijgt de kleurstof niet te veel tijd om door de vezels te trekken.IMG_2746.jpg


3 thoughts on “SCHONE NAGELS IN DE VERF?

 1. Ik gebruik zelf ook al enkele jaren de nagellak en remover van Priti en ben er zeer tevreden over! Het enige nadeel is dat ik geen bakstenen winkels ken die het merk verkopen en dat een kleurtje kiezen op je scherm toch altijd wat riskanter is… Kennen jullie toevallig zo een winkel die Priti verkoopt?

  Liked by 1 person

  1. Hey Lilly, nee, jammergenoeg nog niet voor Priti. Ik koop soms ook BENECOS en die verkopen ze wel bij Herbacos aan de Vrijdagsmarkt in Gent…

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s