BIOMARKT Sint-Pieters

IMG_20151008_180019074

 

Locatie:
Maria-Hendrikaplein, nabij Sint-Pietersstation

Wanneer:
Elke zondag van 8u00 tot 13u00:
groenten, fruit, geitenzuivel, eetbare bloemen, wijn,… allemaal bio, lokaal, fairtrade…onverpakt, uiteraard!

“In drie vaste kramen vind je alles wat je nodig hebt voor een lekkere en gezonde maaltijd: verse groenten en fruit, heerlijke kazen van bij ons, een smakelijk biefstukje, scharreleitjes, ambachtelijk gebakken brood, …

Occasionele kramen zorgen voor een extraatje: vegetarische quiches, een boeketje snijbloemen, etherische oliën, wijn, een espresso of cappuccino, …

Week na week lossen de biohandelaars en –boeren de hoge verwachtingen in, wat samen met het engagement van de buurtbewoners heeft bijgedragen tot het succes van de markt.” (info: http://biomarktgentsintpieters.be/)

Vrienden van de Biomarkt: op facebook

“Sinds de zomer van 2015 kan je elke zondagmorgen terecht op onze bioMARKT op het Maria-Hendrikaplein aan het Sint-Pietersstation Gent. Je vindt er enkel biovoeding, -drank, – kruiden en -kruidenextracten.

Een markt op zondagvoormiddag werkt als een trekpleister en een ontmoetingsplaats voor de ruime stationsbuurt. Het Maria-Hendrikaplein ligt centraal, is goed bereikbaar en omgeven door een dubbele gordel bomen en heggetjes: een ideale omgeving voor een kleinschalige, gezellige zondagsmarkt. Kinderen kunnen er vrij rond lopen. Er is ruimte voor een babbel met vrienden of andere klanten, ver van het rumoerig verkeer.

Kopen op onze markt brengt je rechtstreeks in contact met de bioboer die het voedsel zelf heeft geproduceerd of aangekocht bij collega’s. Bio-teelt staat voor respect voor de omgeving en de consument, voor duurzaamheid, voor gegarandeerde controle en kwaliteit, én lekker puur. Ook fairtrade past in deze maatschappelijk verantwoorde keuze.”

(info: http://biomarktgentsintpieters.be/)