KLEDIJ

 • Fann (Burgstraat 41)
  Geweldig concept in tweedehandskledij. Je kan er tweedehandskledij verkopen of je brengt er je eigen kleren binnen en indien ze verkocht worden krijg je 50 % van de verkoopsprijs. Past volledig in het duurzaam/verpakkingsloos verhaal!
 • Fair Eco Fashion (Mageleinstraat 11)
  Hier vind je mooie en hippe ecologische kledij en schoenen.
 • Think Twice (Ajuinlei 15a)
  2de handskledij aan heel mooie prijzen!
 • Visitrice (Kortrijksepoortstraat 7)
  Eco-fair-Vegan kledij, volg hen op facebook!
 • Mieke Shop (Burgstraat 87)
  Kledij voor vrouwen met de nadruk op fair fashion en duurzaamheid
  Volg Mieke op facebook of check haar website
 • Supergoods eco kledij (Brabantdam 56 B)
  Bij Supergoods vind je ecologische en in eerlijke omstandigheden geproduceerde kledij en andere producten
 • Elle et Gand eco kledij (Jan Palfijnstraat 36)
  Elle et Gand heeft heel wat jonge en duurzame ontwerpers in huis. Je vindt er Designers Remix, Mooiloop, Indi&Cold, Lobogato, Conni Kaminski, Stan & Loesje, Otto d’Ame, Nathalie Vleeschouwer, Lex Pott. Verder is het ook een vrijplaats voor kunst, design en een leuke babbel bij een lekker kopje koffie.
 • Walk the line (Vlaanderenstraat 90)
  Walk The Line Shoe Gallery: verkoopt enkel Europese merken, made in Europe.
  “Veel schoenenzaken worden van vader op zoon of dochter doorgegeven, waardoor sommigen geen visie meer hebben. Wij verkopen alleen Europese merken, die ook in Europa zijn gemaakt, uit duurzaam materiaal. Elke schoen krijgt zijn eigen identiteit. We werken met kleinere producenten, kiezen uit hun collectie en zij maken dan de bestelde schoenen op order. Het overgrote deel van de schoenen is trouwens handgemaakt. Zij doen niet aan over- of massaproductie. Onze collectie bestaat niet uit ‘boskakkersschoenen’, zoals ze dat in Gent zeggen. Het gaat om mooie schoenen met een tikkeltje meer afwerking en een aparte look. We zorgen er ook voor dat alles betaalbaar blijft. Onze boodschap is: een schoen is geen wegwerpartikel, die moet je koesteren en graag zien.”