SCHOON TRANSPORT

Het klimaat warmt razendsnel op. Om dit enigzins een halt toe te roepen, wil dit zeggen dat we van alle fossiele producten afmoeten om naar een duurzame toekomst te gaan.

Gemiddeld produceren we 10-20 ton CO2 per inwoner/jaar!  Afhankelijk van wat je allemaal meeneemt in de berekening (bij de aankoop van goederen moet je de CO2 uitstoot ook meenemen en niet aan het land overlaten waar die geproduceerd zijn).

Koning Auto

En ja, de meeste auto’s rijden op olie, een klein deel op gas (even slecht, want dit is ook een fossiele brandstof), en maar een heel klein aandeel op electriciteit (enkel deze kan duurzaam opgewekt worden via wind of zonne-energie). Het autogebruik is verantwoordelijk voor gemiddeld 0.8/ton per jaar. Maar de productie van wagen veroorzaakt ook een CO2 uitstoot: terwijl de productie van een benzine-auto goed is voor 7 tot 10 ton CO2-uitstoot, zorgt de productie van een elektrische auto voor 16 tot 19 ton CO2-uitstoot.

En ook ik had een auto. Jamaar, ik heb die auto nodig, dacht ik steeds, terwijl in de praktijk deze wagen 98% van de tijd plek innam voor mijn huis. Mijn rijdende klimaatopwarmer, die nog eens een heel pak onderhoud vroeg (keuring, garage), veel kosten maakte (verkeersbelasting, keuring, garage), het verkeer onveilig maakte, en een ding was dat meestal gewoon in de weg stond.

Dus heb ik hem verkocht, en met een deel van de opbrengst heb ik een elektrische fiets gekocht, een hele goede die tot 150 km aankan. Uiteraard hebben die batterijen ook een grote milieukost, maar dit is absoluut minder dan wat vervuilende wagen aan materiaal en uitstoot teweegbrengt. Bij de stad Gent heb ik ook nog 400 euro gekregen mijn nummerplaat in te dienen, voor de aankoop van mijn elektrische fiets.

Dit was de beste beslissing die ik kon nemen:

  1. Ik win er een heel pak geld mee
  2. Er is extra plaats vrijgekomen, beeld je eens in dat iedereen deze overgang maakt, dan zou de stad terug aan de mensen gegeven worden, kinderen zouden terug op straat kunnen spelen, de straat zou weer tot leven komen, geen geurhinder meer, geen lawaaihinder meer
  3. Ik win er een heleboel tijd mee, geen garagebezoekjes meer, geen keuring meer, mijn fietsenmaker woont nu gewoon om de hoek
  4. Ik heb een abbonement bij cambio genomen, maar dat kon evengoed bij Degage zijn, of bij partago, voor als ik toch eens een wagen nodig heb. Ik heb voor cambio gekozen omwille van de flexibiliteit als ik last-minute een auto nodig heb (en die zijn er in mijn buurt altijd)
  5. Met mijn elektrische fiets kan ik plots veel grotere afstanden overbruggen zonder moe te worden. Voor verre afstanden kan je hem altijd een stand hoger zetten als het te zwaar wordt.

Ik begrijp dat sommige mensen een auto nodig hebben om naar het werk te gaan, maar als je goed nadenkt, bestaan er zoveel alternatieven. Ik som er enkele op:

  • Speed pedalec zijn snelle elektrische fietsen waarmee je 45 kilometer per uur kunt halen. Hier kan je al hele grote afstanden mee overbruggen
  • Plooibare elektrische fietsen kan je combineren met de trein om toch snel op je bestemming te geraken
  • Tele-werken is helemaal in sinds de corona-crisis, dus wie weet ben je iets langer onderweg als je zonder auto naar het werk gaat, maar compenseert dat ruimschoots door de tijdswinst die je maakt door te tele-werken. Of wie weet kan je een job vinden die dichter in de buurt is, wat meteen je levenskwaliteit heel erg kan verhogen.
  • Als je geen auto hebt, denk je gewoon anders na over je uitstappen. Je kiest dan automatisch voor bereikbare plaatsen, en je wordt sowieso creatiever in het bedenken van oplossingen om ergens te geraken.

Vliegverslaving

Vliegen kan voorlopig niet duurzaam en het is een hele grote bron van CO2 afval die je de lucht in laat gaan. Een retourtje naar Nieuw-Zeeland kost je 4 ton aan CO2 (vergelijk dit met de gemiddelde uitstoot van 10-20 ton en dit is een serieus groot aandeel). Het enige wat je kan doen is voor kleine afstanden de trein nemen. Meer en meer worden de nachttreinen terug ingevoerd. Op de website zomer zonder vliegen kan je een schat aan informatie vinden hoe je je vakanties geweldig kan maken zonder hiervoor het vliegtuig te moeten nemen. Moet je echt naar de andere kan van de oceaan, dan bestaat er nu nog geen enkel goed alternatief. Er zijn vliegtuigen die op biobrandstof vliegen, maar dit aanbod is nog heel erg beperkt, Daar komt bij dat de teelt van de producten voor die brandstoffen schadelijk is voor mensen in arme gebieden.

Je kan je vliegtuigreizen compenseren door bos aan te planten, maar feit blijft dat olie die in de grond had moeten blijven zitten, door de vliegtuigreis de lucht ingaat. Dus jammer genoeg is het enige alternatief, zo weinig mogelijk vliegen.